3. Humanitarni pozorišni vikend

22 marta, 2019

Od 22. do 24. marta 2019. godine u Kovačici održan je treći Humanitarni pozorišni vikend u organizaciji Kolektiva kreativnih amatera (KOKRAM) u saradnji sa Domom kulture 3. oktobra u Kovačici.

 

 

U petak, 22.03. sa početkom u 20 časova Fedor Teatar iz Padine se predstavio

sa inscenacijom Dva mirisa ruže od Emilia Karbaljida, u režiji Fedora
Popova. Učestvovali su : Martina Tomašikova, Jana Galasova, Tiana Nemogova,
Anastazia Ondrikova i Magdalena Štaubova.

U subotu 23.03. 20:oo glumci iz Slovačkog vojvodjanskog pozorišta izveli su

pozorišnu predstavu „Lepotica iz Leenanea “ Martina McDonagha u režija Riharda
Sanitre.
Nastupili su : Svetlana Gaškova, Daniela Leginjova Sabova, Ivan Sabolčki i Ivan Privizer. Dramaturg je bio Jan Chalupka a predstavu je vodila Miroslava Blažić, a u

nedelju 24.03. sa početkom u 20 časova, sa pozorišnom predstavom „Kratke jednočinke Vol. 1“ nastupili su članovi Kolektiva kreativnih amatera Kovačica. Režiser i autor teksta je Dragan Karlečik, a igrali su: Darina Čehova, Dušana Babincova i Ivana Čižikova.
Nastupe Kokrama i Fedorteatra pratio je selektor ovogodšnje Opštinske smotre pozorišnog stvaralaštva Miroslav Žužić.

Tokom ovog vikenda,kao prateći događaj, bila je organizovana prodajna izložba umetničkih fotografija i slika Jarmile Sabove, Jelene Bobić, Jarmile Cickove, Marine Jonašove, Veljka Brankovića, Kristijana Cesnaka, Denisa Liske i Pavela Holubeka iz Kovačice, Elene šurišove, Ivane Hlavčove, Eme Dišpiterove i Mareka Markova iz Padine i Nenada Stojkova iz Beograda.

Sredstva iz ove akcije biće usmerena za humanitarnu pomoć: Novac od prodaje karata, prodatih slika i umetničkih fotografija biće uručeni Ani Hlavatoj iz Padine za dalje lečenje.

 

 

..