Predstava Gest -a „Ko je ko?“ u Kovačici

16 juna, 2018

Pozorišni klub Gest iz Sečnja  u Kovačici

U subotu, 16. juna u 20:oo č.u velikoj sali Doma kulture Kovačica je izvedena pozorišna predstava „Ko je ko“ pozorišnog kluba „Gest“ iz Sečnja.

 

Predstava je urađena po tekstu „Izbeći gospođu Markam“ Rej Kuni i Džon Čepmen a u režiji Saše Ćorkovića i Zorice Novaković. 

 

 

 

Predstava „Ko je ko?“ je savremena farsa koja kritički prikazuje muško-ženske odnose i instituciju braka, u maniru britanske farse iz pedesetih godina prošlog veka, ali i tradicije britanske cinične komedije Oskara Vajlda ili Džona Ortona. Postavljajući u centar radnje problem neverstva u braku, predstava ruši fasade lažnog morala, implicitno otkrivajući problem nezadovoljstva i praznine u bračnim odnosima. Izvor smešnog su brojne situacije zamene identiteta, kao i konflikt između dva pogleda na svet, konzervativnog i liberalnijeg, koji je imanentan većini likova.

glumačku ekipu čine: Miljana Salatić, Saša Ćorković, Luka Gaćinović, Milan Ilić, Mirjana Dangubić, Aleksandra Krstić, Snežana Radmilović, Miljana Milošević i Milorad Jović. Ekipa iza scene, bez koje ništa ne bi bilo onako kako jeste: Ana Sekulić, Marko Ilić i Marko Samardžić.

 

 

 

 

 

 

O Gestu

Pozorišni klub «Gest» je udruženje mladih kreativnih ljudi nastalo 2000. godine. Okuplja entuzijaste koji svojim radom i energijom unapređuju kulturno stvaralaštvo u opštini Sečanj. Udruženje sada ima preko 100 članova. Među najznačajnijim aktivnostima su organizacija Međunarodnog pozorišnog festivala Gest, Internacionalne likovne kolonije Gest, kao i više koncerata, likovnih izložbi i književnih večeri.

 

 

Na međunarodnom festivalu alternativnog teatra Gest 2011 godine je učestvovalo i naše Pozorište VHV scena Kovačica sa predstavom „5 dečaka.si“ u režiji Danke Toman.