Na festivalu „V Pivnickom poli 2019“

8 decembra, 2019

U Pivnicama se 8. i 9. decembra 2019. godine održao 54. po redu festival Stretnutia v pivnickom poli

Na festivalu je nastupilo 13 solista: Jana Trusinova (Selenča), Janko Mernik (Pivnica), Tamara Vlčekova i Nina Francistiova (Kisač), Silvia Ferkova i Vladimir Kriška (Gložan), Shaili Poniger Forero i Iveta Kovačova (Bački Petrovac), Martina Agarska (Boljevci), Vladimir Abelovski (Aradac), Andrea Koruniakova (Kulpin), Jarmila Hajkova (Kovačica) i Emilia Bažikova (Lug).

zbog malog broja prijavljenih pevača program  54. Susreta je redukovan sa tri na dva dana, pa je prvi dan festivala bio takmičarski, a drugog dana je bio završni koncert.
Stručni žiri su činili: Maria Zdravkovićova, Jarmila Juricova-Stupavska i Miroslav Hemela, kostime pevača stručno je ocenio Patrik Rago.
Stručni žiri, koji je ocenjivao izvođenje i autentičnost pesama, dodelio je prvu nagradu Martini Agarskoj iz Boljevaca. Drugu nagradu osvojio je Vladimir Kriška iz gložana, a treće dve nagrade podelili su Andrea Koruniakova iz Kulpina i Shaili Ponigerova Forero iz Bačkog Petrovca.
Nagrade za autentičnost pesme dobili su Jarmila Hajkova, predstavnica našeg Doma kulture iz Kovačice i Vladimir Abelovski iz Aradca.
Iveta Kovačova iz Bačkog Petrovca osvojila je specijalnu nagradu za angažovanje u nekoliko oblasti muzičkog života Slovaka u Vojvodini.
Nagradu za kostim dobile su Silvia Ferkova iz Gložana i Iveta Kovačova iz Bačkog Petrovca.
Publika je svoje dve nagrade dodelila Janku Merniku iz Pivnica i Vladimiru Krišku iz Gložana.

Pevače je pratio festivalski narodni orkestar pod vodstvom Valentina Mihala Grnja, a moderatorka festivala je bila Ana Zornjanova.